20.7.2019 Tsatsikia ja perunasalaattia
Tänään on ollut uskomattoman lämmin ja aurinkoinen päivä. Niin leppoisan lämmin ettei päivää ole raskinut tuhrata keittiössä, vaan tarjolla olikin mausteisia makkaroita, kaupan perunasalaattia ja tsatsikia. Horizo-makkarat ovat samaa mausteista sukua kuin kyproksen basturmas-makkarat. Taaskin kyllä kun Larnakassa supermarketista ostaa basturmas-paketin, niin etiketissä lukee että Armenian sausages... Mausteena makkaroissa on maustepippurin tapaista villiyrttiä, jonka nimi pälkähtää mieleen ehkä myöhemmin.
Tsatsikia valmistetaan meillä päin niin, että ostetaan kaupasta kilon purkki turkkilaista jogurttia - sitä missä komeilee viiksekäs herra punaisten tekstien ympäröimänä. Urbaani (vai olisiko sittenkin ruraali) legenda kertoo tosin, että kyseinen herra on kreikkalainen. No, kuitenkin jogurttia otetaan noin puolen purnukallisen verran erilliseen kulhoon ja siihen sekoitellaan
puolikas kurkku hienoksi silputtuna
1-3 valkosipulin kynttä puristettuna
ropsaus kuivattua minttua
suolaa maun mukaan, noin 1 tl
liraus neitsytoliiviöljyä ja tippa punaviinietikkaa
Kurkut voi lisätä jogurtin joukkoon sellaisinaan, koska jogurtti on niin tuhtia tavaraa ettei pieni nestemäärä haittaa mittään. Sitten vaan sekoitellan kaikki sikin sokin ja pistellään poskeen.
Kotitekoisesta perunasalaatista tulee aina oma äitykkä mieleen, koska hän loihti herkullisen perunasalaatin mistä vain tähteistä. Pääasialliset aineet olivat keitetty peruna, sipuli (kukaan ei ole osannut hienontaa sipulia käsin niin hienoksi silpuksi kuin meidän äiti!)kurkku, suolakurkku, omena, herne ja persilja, mausteena suola ja pippuri - olisiko ollut vielä pirskaus öljyä, mutta ikinä ei majoneesia. Vaikka kuinka olen koettanut tavoittaa saman ihanan maun kuin "silloin ennen", niin en vaan tunnu siinä onnistuvan. Siksi siis tänäänkin syötiin kaupan valmista pottusallaattia.
Huomenna on pakko poimia punaviinimarjat pensaasta ja vapauttaa kissa rastasvahdin tehtävistä.
Täytyykin kaivaa esille Parkanon tuliaisina matkaan lähtenyt viinimarjapiirakan ohje, jos sen verran pyörähtäisi keittiössä kuitenkin, että kahvin kanssa olisi kerrankin jotain tarjottavaa. Hasta mañana (löysinpäs aaltoviivan ännän päälle, jesss!)
Tsatsikia valmistetaan meillä päin niin, että ostetaan kaupasta kilon purkki turkkilaista jogurttia - sitä missä komeilee viiksekäs herra punaisten tekstien ympäröimänä. Urbaani (vai olisiko sittenkin ruraali) legenda kertoo tosin, että kyseinen herra on kreikkalainen. No, kuitenkin jogurttia otetaan noin puolen purnukallisen verran erilliseen kulhoon ja siihen sekoitellaan
puolikas kurkku hienoksi silputtuna
1-3 valkosipulin kynttä puristettuna
ropsaus kuivattua minttua
suolaa maun mukaan, noin 1 tl
liraus neitsytoliiviöljyä ja tippa punaviinietikkaa
Kurkut voi lisätä jogurtin joukkoon sellaisinaan, koska jogurtti on niin tuhtia tavaraa ettei pieni nestemäärä haittaa mittään. Sitten vaan sekoitellan kaikki sikin sokin ja pistellään poskeen.
Kotitekoisesta perunasalaatista tulee aina oma äitykkä mieleen, koska hän loihti herkullisen perunasalaatin mistä vain tähteistä. Pääasialliset aineet olivat keitetty peruna, sipuli (kukaan ei ole osannut hienontaa sipulia käsin niin hienoksi silpuksi kuin meidän äiti!)kurkku, suolakurkku, omena, herne ja persilja, mausteena suola ja pippuri - olisiko ollut vielä pirskaus öljyä, mutta ikinä ei majoneesia. Vaikka kuinka olen koettanut tavoittaa saman ihanan maun kuin "silloin ennen", niin en vaan tunnu siinä onnistuvan. Siksi siis tänäänkin syötiin kaupan valmista pottusallaattia.
Huomenna on pakko poimia punaviinimarjat pensaasta ja vapauttaa kissa rastasvahdin tehtävistä.
Täytyykin kaivaa esille Parkanon tuliaisina matkaan lähtenyt viinimarjapiirakan ohje, jos sen verran pyörähtäisi keittiössä kuitenkin, että kahvin kanssa olisi kerrankin jotain tarjottavaa. Hasta mañana (löysinpäs aaltoviivan ännän päälle, jesss!)
Kommentit
Lähetä kommentti