Lounassalaatteja työmaalle mukaan napattavaksi

Linssipanzanella

Kuvassa kuitenkin kikhernesalaatia linssien sijaan...

2 annosta

valmistusaika 20 minuuttia

1 dl kuivattuja vihreitä tai mustia linssejä

kasvislientä keittämiseen

2–3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää

2 tl oliiviöljyä paistamiseen

150 g erilaisia tomaatteja

½ pieni punasipuli

½ dl tummia oliiveja

1 ps (70 g) salaattisekoitusta

½ ruukku tuoretta basilikaa

pinjansiemeniä

Kastike:

1 pienen sitruunan raastettu kuori

1 pienen sitruunan mehu

¼ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

1 tl agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

suolaa

kourallinen basilikanlehtiä silputtuna

muutama timjaminoksa silputtuna

  1. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä ne kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä linsseihin kuitenkin napakka suutuntuma. Valuta linssit.
  2. Valmista kastike sillä välin kun linssit kiehuvat. Yhdistä kulhossa ensin sitruunankuori ja sitruunamehu, oliiviöljy, agavesiirappi ja suola. Siirrä kastikkeesta kolmasosa sivuun ja sekoita lopun joukkoon silputut yrtit. Sekoita yrttinen kastike lämpimien linssien joukkoon.
  3. Revi leipä suupaloiksi ja paista palat kullanruskeiksi öljyssä kuumalla pannulla.
  4. Lohko tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise oliivit. Kokoa lautaselle salaattisekoitus, tomaatit ja sipulit. Valuta loppu kastike salaatin joukkoon.
  5. Lisää lopuksi leipäpalat, linssit, basilika ja pinjansiemenet.

Resepti: Elina Innanen

💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

K-ruoka

Ainekset

2 annosta
    • 1ps(80 g)VihreäKeiju Lempi -annossalaattia
    • n. 100gkirsikkatomaatteja tai paprikaa
    • n. 100gkurkkua
    • 1rs(100/58 g)Pirkka salaattijuustoa + oliiveja öljymarinadissa

Valmistus

alle 5 min
  1. Kaada salaatti kulhoon tai annoslautasille. Halkaise tomaatit ja kuutioi kurkku. Lisää vihannekset, salaattijuustot ja oliivit marinadeineen salaattiin. Tarjoa leivän kanssa.
  2. Lisukkeena salaattiin pilkottuna kananmuna, broileria, tonnikalaa, lohta sekä siemensekoitusta esimerkiksi.
Jos vain jaksaisi, omia eväitä kannattaisi jo ihan talousmielessä ottaa työpaikalle, jossa ruokailuun on aikaa noin 10 minuuttia ja samalla kun syö, saa ohjeistaa pientä väkeä asialliseen ruokalakäytökseen; tuntuu 4,48 euroa päivässä siinä vähän niin kuin hulahtavan kankkulan kaivoon!

Asia erikseen onkin sitten, miten tulee illalla/aamulla puolen kuuden maissa jaksettua valmistaa kahdelle koulutyöläiselle terveellinen ja edullinen lounas mukaan. Valmistelua ja hyviä pohjareseptejä kai tuossa tarvitaankin. Peltileipää pitäisi päivittäin paistella myös lisukkeeksi, tässä taas k-ruoka-ohje:

Ainekset

n. 16 palaa

30 - 60 min

  1. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää suola, siirappi ja halutessasi fenkolinsiemenet.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään. Sekoita hiivaseos ja loput jauhot taikinaan tukevalla vatkaimella.
  3. Lisää juokseva rasva taikinaan jauhojen lisäyksen loppupuolella. Levitä taikina lastalla pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhojen kanssa tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Leikkaa taikina pizzaleikkurilla tai veitsellä ruuduiksi ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia. Paista peltileipää uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna leivän hiukan jäähtyä liinan alla ja taita ruudut irti. Tarjoa peltileivän lisäksi esimerkiksi munavoita.
Meillä kotona-sivustolta löytyy jopa 33 ruokaisaa reseptiä, kun on aikaa niitä selailla ja soveltaa:

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäislomanen 2021, edelleen koronan varjossa

Joulu ja uusivuosi koronavuonna 2020

Savolais-kyproslaisia ruokia ja tunnelmia Länsi-Uudeltamaalta