Ensimmäisen kesälomapäivän mättövuoka nachoista 30.5.20

Kesäloman ensimmäisenä päivänä laitetaan herkutteluvuoka nuorison makuun, mutta siitä eteenpäin grillataankin sitten vihanneksia ja juodaan vuohenputki-smoothieta! Ehkä välillä uunissa haudutellaan myös hieman tuoretta kuhaa kotikalastajan pyytämänä tai lohta kaupan pakastealtaasta noukittuna.
Yrtit kasvavat kohisten.


Tässä kirjoitellessani tätä reseptiä pääskyset sujahtelevat pään yli riemusta kirskuen ja yrtit kasvavat kohisten silmissä viimevuotisista versoistaan. Omenapuu aukoo nuppujaan naapurin pihan puolella levittäen tuoksuaan naapurin puolelle aitaa - ihana kesä on koittanut meille kriisien (talous-, maailmanpolitiikan ja korona-kriisen) keskelläkin.

Kesä on ihan nupuillaan.


Mättö-Nacho-vuokaan tarvitaan

Xtran iso 450 gramman pussi nacho-lastuja (tortillasipsejä)
500 g valmista juustoraastetta
400 g Philadelphia tuorejuustoa (kaksi pakettia à 200g tai yhtä hyvin 500 g paketti)
500 g tomaattimurskaa 
 300 g Xtran meksikolaisittain maustettua tomaattisalsaa
2 isoa sipulia
1-3 kynttä valkosipulia
750-800 g jauhelihaa tai härkistä tai lihan korvaavaa soijavalmistetta

1 pussi mexico-dipmix-mausteseosta
ripaus suolaa

Suuri uunivuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla ihan ensimmäiseksi.

Jauheliha ja sipulit ruskistetaan tilkassa rypsiöljyä ja seos maustetaan dippimausteella ja suolalla, puristetaan joukkoon valkosipulin kynnet. 
Kattilan pohjalla yhdistetään tomaattisalsa ja -murska, tuorejuusto sekä jauhelihasipuliseos.
Vettä voi lisätä sen verran, kuin tarvitsee tomaattimössöjen pakkausten puhtaaksi huuhtaisemiseen - pari desiä siis kaikkiaan.

Uunipannun pohjalle asetellaan kerros nachoja, sen päälle kerros jauhelihatäytettä . Täytteen päälle kerros juustoraastetta - uusi kerros nachoja - täytettä -juustoa - ja päällimmäiseksi kerros nachoja, jotka vielä kuorrutetaan juustoraasteella.

Paistos uuniin 200-asteeseen pariksikymmeneksi minuutiksi, jotta juustokuorrute sulaa ja saa hieman väriä. Salaattia kyytipojaksi, ruokalevoille riippukeinuun tuhdin aterian päätteeksi ja loma voi alkaa!

Uunivuoasta riittää syötävää reilusti kahdeksallekin nälkäiselle lomalaiselle.

Jing ja Jang

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäislomanen 2021, edelleen koronan varjossa

Joulu ja uusivuosi koronavuonna 2020

Savolais-kyproslaisia ruokia ja tunnelmia Länsi-Uudeltamaalta